Waarom moet u uw zonnepanelen schoonmaken?

Zoals veel zonnepaneeleigenaren verteld is zal vuil van de zonnepanelen gespoeld worden als het regent, maar niet alles. Het klopt dat er een beschermde laag op de panelen zit die de panelen een zelfreinigend vermogen geeft. Maar deze laag is maar een korte tijd werkzaam waarna er steeds meer vuil op de zonnepanelen blijft liggen. En dat zal de opbrengst van de panelen verminderen.

Schoonmaken met kraanwater?

Dat is geen goed idee. Het kalk in het kraanwater blijft achter op het paneel en verlaagt de opbrengst aanzienlijk. Vandaar dat wij osmosewater gebruiken bij het schoonmaken van de zonnepanelen. Dit water is speciaal gezuiverd en ontdaan van kalk en andere mineralen die voorkomen in kraanwater. Daarnaast hebben wij dankzij de kracht van het osmosewater geen reinigingsmiddelen nodig en is het schoonmaken van zonnepanelen niet alleen rendabel maar ook nog eens milieuvriendelijk!

Waarom onderhoud aan uw zonnepaneelsysteem?

Door fouten die gemaakt zijn bij het leggen van uw zonnepaneelsysteem kan het zo zijn dat uw zonnepanelen, de stroomaansluiting van de zonnepanelen of omvormer zelf defect gaan. Het is daarom verstandig uw systeem te laten controleren. Wij weten waar we naar moeten kijken om bepalen of uw systeem risico loopt. Om u zekerheid te geven over de kwaliteit van uw systeem bieden wij een onderhoudspakket aan met het volgende;

  • Inspectie van de kabels
  • Doormeten van de dc-kabels
  • Controle van de stekkers
  • Controle van de omvormer
  • Controle op montage-defecten

Bekijk al onze opties hier.

In het kort;

Zijn uw zonnepanelen vies? Laat ze door ons jaarlijks professioneel reinigen om het maximale uit uw zonnepanelen te halen.

Adresgegevens:

De Amert 112
5462 GH  Veghel
info@sgssolarcleaning.nl
+31(0)73 720 0841

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag:

07.00 - 17.00u

Contact